Loading...
i

Chips van Cavolo Nero/Palmkool

Snijd 2 cm brede reepjes van de zachtere bladen, mix deze lichtjes in een kommetje olijfolie met wat peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180º, spreid de blaadjes uit op bakpapier, doe ze 5 minuten in de oven. Let op, kan snel te hard gaan.

Fotograaf Tobias Reymond
i

Maroni/Tamme kastanjes

Leg de tamme kastanje op zijn platte kant, dan glipt hij minder makkelijk weg wanneer je hem kruislings inkerft met een scherp mes. Op een rooster boven gloeiende kooltjes natuurlijk het best, anders ook prima in een zware gietijzeren pan of wok heet stoken, terwijl je de maroni rond laat tollen totdat ze openbarsten. Heerlijk uit zo’n puntzak proberen te eten, of mee laten stoven bij een fijn stukje Iberico!

Fotograaf Tobias Reymond
i

Coppa 2021

Fotograaf Tobias Reymond
i

Heilbot Sashimi met Forelkaviaar
Voorgerecht | 2 personen | 15 minuten

Snijd een kleine rammenas in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes in water met één eetlepel citroensap. Laat even staan. Snijd ondertussen 100 gram heilbotfilet in dunne plakjes en dip de bovenkant van de plakjes in twee eetlepels zwart sesamzaad. Leg dakpansgewijs op een bord en leg de plakjes rammenas erbij. Decoreer met shiso purple kress en dotjes koriander-limoen mayonaise. Serveer met twee eetlepels ponzu saus en 25 gram forelkaviaar.

Fotograaf Merel Smits
Foodstylist Marie-Sophie Wigbers
i

Spaghetti met Zwarte Knoflook Balsamico Saus en Burratini
Hoofdgerecht | 2 personen | 25 minuten

Bereid 150 gram Spaghetti al Nero di Sepia volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak 3 tenen zwarte knoflook fijn en zet op met 4 eetlepels balsamico azijn en 2 eetlepels agave siroop. Laat inkoken tot een dikke saus. Snijd ondertussen 100 gram zwarte wortelen in dunne plakjes en haal de eindjes van 150 gram beukenzwammen. Bak beiden gaar in een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng met de balsamico saus. Schep op twee pasta borden en verdeel de groenten rondom. Laat twee stuks burratini uitlekken en leg op de pasta. Bestrooi met veel verse, paarse basilicum en nog wat verse zwarte peper.

Fotograaf Merel Smits
Foodstylist Marie-Sophie Wigbers
i

Meringue met Mascarponeroom en Bramen
Nagerecht | 2 personen | 25 minuten + 4 uur drogen

Doe 75 gram fijne kristalsuiker met 75 g eiwit en een theelepel citroensap in de kom van een mixer. Klop tot stijve pieken. Zeef er 75 gram poedersuiker met een theelepel maïzena boven en spatel erdoor. Doe het schuim in een spuitzak met kartelmond en spuit er bakjes van op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Droog 4 uur in de oven op 80 graden. Laat afkoelen in de oven.
Klop voor de vulling 75 g mascarpone met 50 ml slagroom lobbig. Decoreer het bord wat mascarponeroom en zet er een meringue bakje op. Schep de rest van de mascarponeroom in de meringuebakjes en garneer met 100 gram bramen en 1 theelepel maanzaad.

Fotograaf Merel Smits
Foodstylist Marie-Sophie Wigbers
X